Gevelbekleding

Hout leeft, straalt warmte uit en geeft rust. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis deels of volledig te laten bekleden met hout. Een houten gevel vormt niet alleen een natuurlijke, decoratieve mantel die de uitstraling en het karakter van uw woning bepaalt. Er gaat ook een ecologisch voordeel mee gepaard. Het is namelijk een prima isolator! Bij zowel nieuwbouw als renovatie kan er gekozen worden om bepaalde gevels of de volledige aanbouw met planken uit diverse houtsoorten te bekleden.

Houtsoorten

Kiezen voor een gevel uit hout is een verstandige keuze maken uit talrijke houtsoorten, constructiewijze, bevestigingen, enzovoort. Onze raad? Ga voor een duurzame houtsoort die je gevel een lange levensduur schenkt. Door gebruik te maken van tropische hardhoutsoorten is het bovendien ook mogelijk een onderhoudsvrije gevel te hebben. De meest gebruikte houtsoorten voor een gevel uit hout zijn:

  • Padoek - Padouk

  • Thermowood

  • Afrormosia

  • Iroko

Al deze houtsoorten hebben een duurzaamheidsklasse I.

Isolatie

Hout is een natuurlijk isolatiemateriaal. Maar indien gewenst kunnen we de buitenkant van de gevel nog eens extra isoleren. 

Aanvraag Offerte

Wil je graag meer informatie betreffende gevelbekleding? Laat dan hier je naam en nummer achter en we nemen contact met je op. 

Naam *
Naam